Tým Restaurantu Merci

 

Manažer restaurace

Erik Siroň

Erik je narozen v Uherském Hradišti. Vystudoval SOU Charbulova 106 v Brně-Černovicích, kde začal sbírat zkušenosti v oboru stravování v oblasti obsluhy. Po ukončení studií si prošel různými restauracemi v Brně a okolí. Později zastupoval vedoucího restaurace a dále pak provozního manažera v motorestu U devíti křížů a restauraci V.I.P. Po přesídlení do hlavního města Prahy se stal vrchním číšníkem a krátce na to se stal na 4 roky provozním manažerem restaurace Hacienda Mexicana na Pankráci. Po návratu do Brna pracoval jako manažer restaurace Paladeo, dále kavárny Zatti a nebo restaurace Dejavu. Na jaře roku 2011 přijal nabídku stát se F&B manažerem pro OLD TOWN Hotel Brno a vedoucím restaurace MERCI.

 

šéfkuchař

Jan Seibert

Honza se narodil v Brně. Zde také nastoupil do učení v oboru kuchař na SOU Charbulova 106 v Brně-Černovicích. Krátce po vyučení se stal vedoucím směny v Obecním domě v Brně. Po přestupní stanici, kterou byl brněnský hotel Internacional a pozice vedoucí studené kuchyně nastoupil do Hotelu Boby Centrum v Brně. Tady se postupně z vedoucího směny vypracoval na šéfkuchaře hotelu Boby Centrum ****. Během praxe v hotelu Boby byl Jan Seibert na stáži v Německu, stal se školícím kuchařem firmy Racionál aúčastnil se několika mezinárodních gastronomických soutěží. Na těchto mezinárodních soutěžích získal 2 bronzové a jednu stříbrnou medaili za studenou i teplou kuchyni. Na jaře roku2011 přijal nabídku stát se šéfkuchařem OLD TOWN Hotelu Brno a restaurace MERCI, a kde také dostal možnost nově vybavit kuchyni a vytvořit jídelní lístek inspirovaný českou kuchyní a doplněn o mezinárodní speciality. Jan Seibert je členem mezinárodní Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.


zástupce šéfkuchaře

Milan Maličký

Milan se narodil v Praze na Malé straně. Vyučil se kuchařem v Interhotelu Ambasadorpozději nastoupil do Grandhotelu v Brně jako kuchař specialista na asijskou kuchyni. Po desítce let změnil působiště na špičkový hotel Holiday Inn, kde ku příležitosti mezinárodních návštěv dostal možnost vařit pro vysoké vládní hodnostáře. V devadesátých letech pracoval ve vyhlášené Brněnské vinárně U královny Elišky na Mendlově náměstí, kde následně v roce 2002 zazářil svým kulinářským uměním když vařil pro 14 prezidentů různých států při jejich návštěvě Brna.V roce 2011 se rozhodl přijmout nabídku stát se zástupcem šéfkuchaře v restauraci Merci restaurant při hotelu OLD TOWN Brno.

 

servis

Zbyněk Langer

Zbyněk se vyučil v oboru a své zkušenosti  započal získávat  v Boskovicích u Brna. V hotelu MORAVIA-Vlasákův mlýn. Poté se přesunul do Prahy, kde působil v CAFE IMPERIAL (restaurace kterou v současné době provozuje Zdeněk Pohlreich). V Praze dále působil na více místech. Tím nejvýznamějším byl TOP hotel Praha, kde se účastnil i cateringových akcí  na českém velvyslanectví v Berlíně, na Americké ambasádě v Praze, v Národním Muzeu v Praze, a mnoha dalších. Od září úročí své bohaté zkušenosti  v restaurantu MERCI v Brně.

 

servis

Henry Dvořák

Stejně jako Zbyněk i Henry se vyučil v oboru a započal získávat praxi v mnoha bněnských restauracích ( například  hotel Santon, restaurace u Dvořáků, Kavárna 3). Poté dostal nabídku do zahraničí (Nizozemsko), kde pracoval v přístavním baru, ve městě DEN-HAAG. Před nástupem do restaurantu MERCI, působil dva roky v hotelu COMSA na Šilingrově náměstí v Brně.

 

 

servis

Radek Kristen

Radek po studiích oboru kuchař-číšník nastoupil na hotel Myslivna v Brně, kde pracoval 6 let a vypracoval se až na pozici vrchního číšníka. Poté změnil pracoviště v Pizza COLOSEUM, také jako vrchní číšník. Radek absolvoval barmanský kurz. Jsme rádi že přijal naši nabídku a stal se součástí týmu MERCI restaurantu Brno.